Barbershopkoor Whale City Sound werd ruim 30 jaar geleden, in september 1986, opgericht. De naam van het koor is volgens barbershoptraditie ontleend aan de thuishaven van het koor Zaandam. Het zingt a capella en is in het close harmony-genre gespecialiseerd in de barbershopstijl, die gekenmerkt wordt door fraaie harmonieën en een expressieve presentatie.  Het koor heeft een gemiddelde bezetting van 50 leden, variërend in de leeftijd van 25 jaar t /m  65+.

Whale City Sound is negenvoudig landskampioen barbershopsinging bij de 'eigen' organisatie 'Holland Harmony', maar ook lid van BALK, de 'Bond van A capella zingende Lichte Koren' en daar ingedeeld in de hoogste categorie de zg. 'Topklasse'.

Whale City Sound heeft al op grote podia gestaan, waaronder het Concertgebouw en de Westerkerk in Amsterdam. In 'De Duif' in Amsterdam werden van 2014 t/m 2016 veel geprezen kerstconcerten gehouden. En natuurlijk waren er in onze eigen Zaanstreek legio optredens.  In een wat “grijzer” verleden, in 2007,  verwierf het koor nationale bekendheid door het succesvolle televisieoptreden bij “Korenslag”. Maar ook het naar buitenland werd gereisd met optredens in o.a. Duitsland, Engeland, Polen en de Verenigde Staten.

Anno 2018 is Whale City Sound nog altijd een veelgevraagd koor met gemiddeld 8 tot 10 optredens per jaar.

 

 

 

 


Onze Missie

 

Whale City Sound streeft er naar om als barbershowkoor in Nederland de hoogste 
vocale kwaliteit gekoppeld aan de beste performance te bieden. 

Daartoe bieden wij onze  leden een uitdagend  programma om hun vocale kwaliteit, presentatie en  persoonlijke ontplooiing in a capella zingen te verbeteren. 

Ons doel is om bij optredens het publiek met oog, oor en hart te entertainen.


Repetities

 

Whale City Sound repeteert op woensdag van 19.45- tot 22.15 uur in het St.Michaël College.

Adres: Leeghwaterweg 7, 1509 BS Zaandam.

Hoe komt u in het St.Michaël College? Simpel: KLIK HIER


LinksHolland Harmony   

BALK, Bond voor Amateurmuziektheater en Lichte Koormuziek 


Sponsors

 

Personal Style
Made in Italy